OVER VIDE COACHING

Vide coaching: Laura Nouwens

Vide coaching is mijn coachpraktijk in Nuenen. Vide coaching ben ik: Laura Nouwens. Getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat het opvoeden van kinderen soms onzekerheden met zich meebrengt.

Harmonie en geluk binnen het gezin gaan regelmatig gepaard met de nodige uitdagingen. Dit mag en hoort er zelfs een beetje bij. Wanneer het niet lukt bepaalde (bewuste en/of onbewuste) patronen te doorbreken, helpt het om hulp te vragen. Wij deden dat ook: we schakelden professionals in.

Was dat spannend? Ik vond van wel! Helaas merkten we dat de aangereikte hulp ons kind en ons niet altijd de inzichten gaf die wij nodig hadden. De uitdagingen bleven. Vanuit mijn onderwijsachtergrond wist ik dat het anders kon, maar hoe.

Dat kan anders

Het werd een van de redenen me verder te verdiepen in en meerdere bijscholingen te volgen op het gebied van psychologie en het coachen van kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit een visie en aanpak die binnen ons gezin en inmiddels bij meerdere kinderen en hun ouders zichtbaar werken.

Zo leerde ik de behoeften achter het gedrag van ons (kind) te herkennen en te zien, hoe het ons (kind) helpt de kwaliteiten en krachten in te zetten op uitdagende momenten of in uitdagende situaties. En ik leerde hoe andere invalshoeken en nieuwe inzichten ons (kind) helpt het gedrag te veranderen. En uiteindelijk geeft dit alles ons kind en ons gezin meer rust en regelmaat.

In mijn begeleiding staat het kind centraal. Maar ook de ouder(s) worden actief bij het hele proces betrokken. Vanuit vertrouwen, veiligheid en verbinding. Op een liefdevolle manier, zonder oordeel. Want zowel jij als je kind zijn goed zoals jullie zijn.

Vide = zien

Vide is Latijns voor zien. En dat is precies waarin je begeleid wordt bij Vide coaching. Je kind leert zien welke behoeften aan bepaald gedrag ten grondslag liggen. Zonder hier een oordeel aan te geven. Je kind leert zien wat diens talenten, krachten en kwaliteiten zijn en hoe het deze inzet bij lastige situaties.

Als ouder leer je zien hoe je, zonder te oordelen, behoeften in bepaald gedrag herkent, zien hoe je hier zelf op kunt anticiperen en zien hoe je jouw kind kunt begeleiden door zijn en jouw kwaliteiten en krachten in te zetten.

Kortom, zowel jouw kind als jij zien het gedrag van het kind en je rol als ouder vanuit een ander perspectief. Jullie krijgen geen opvoedkundige adviezen, worden niet gestuurd en krijgen geen concrete oplossingen aangereikt. Jullie leren zien: door jezelf en elkaar te observeren, door van jezelf en elkaar te leren en door te doen.

Laagdrempelig

Iedereen kan een coachingtraject volgen bij Vide coaching. Je hebt geen doorverwijzing van een arts nodig en ook geen indicatie van de gemeente. Iedereen is welkom! Dat maakt Vide coaching laagdrempelig en toegankelijk. Voor jouw kind en voor jou.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding. Neem gerust contact met me op, zodat ik deze mogelijkheden met je kan bespreken.

Wandelcoaching

Ervaar je het traject zelf als een drempel? Boek dan eens een losse wandelsessie. Geniet van de ontspannende werking van de natuur en van de vrijheid en veiligheid die het buiten zijn je geeft. Tijdens dit moment voor jezelf, kun jij je uitdagingen delen. Waarna je (onder mijn begeleiding) aan de slag gaat hoe je die uitdaging vanuit een ander perspectief benadert. Die tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Ben je nieuwsgierig hoe dat werkt? Stuur me een bericht en we gaan snel op pad!

Mijn achtergrond

Ruim twaalf jaar heb ik met veel plezier in verschillende functies in het onderwijs gewerkt. En toch zocht ik meer. Ik wilde op meer individuele basis samenwerken met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders en hen begeleiden om tot diepere lagen van verbinding te komen. In De Nuenense Krant van januari 2022 lees je meer over hoe mijn pad zich ontwikkelde en hoe mijn coachpraktijk tot ontwikkeling kwam.

Ik heb de opleiding Kindercoach HSP bij Sonnevelt opleidingen en de opleiding Psychosociale Basiskennis bij Con Amore afgerond. Ook heb de bijscholing EMDR bij NEM Academy gevolgd.

Wil je mijn professionele ontwikkelingen blijven volgen? Treed dan toe tot mijn netwerk op LinkedIn.