KINDERCOACHING

Is je kind veel boos, teruggetrokken of hoogsensitief? Heeft het een laag zelfbeeld, ADHD, autisme of maakt het lastig contact? Pest het of wordt het gepest? Coaching kan helpen. Zodat je kind zich meer ontspant en zichzelf kan zijn.

Wanneer kindercoaching

Als ouder maak je je regelmatig zorgen over je kind, dat hoort erbij. Je kind groeit op en dat stelt jou en jullie soms voor uitdagingen. Ook grote gebeurtenissen zoals een scheiding, een overlijdenssituatie of pesterijen maken indruk. En zelfs in onze ogen, kleinere of meer alledaagse ervaringen kunnen een grote impact hebben en leiden tot angst en onzekerheid.

Kortom, soms zit je kind niet lekker in zijn vel. Hoe dat komt, is niet altijd even duidelijk. Een balansverstoring uit zich veelal in gedragsverandering: je kind slaapt onrustiger, is boos en geprikkeld, reageert verdrietig of juist met clownesk gedrag. Dit zijn allemaal signalen waar je iets mee kunt. Hoe? Daarvoor kijk ik graag met jullie mee.

Waarom Vide coaching

Vide kindercoaching ben ik: Laura Nouwens. Getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen. Ook ons gezin krijgt soms pittige uitdagingen voorgeschoteld. Ik weet hoe spannend het kan zijn om hulp in te schakelen. Hoe fijn het is wanneer iemand op afstand met je (gezin) meekijkt. En hoe nieuwe inzichten rust brengen: bij je kind en binnen het gezin.
Vertrouwen, veiligheid en verbinding zijn daarom belangrijke elementen in mijn aanpak. Ik werk vanuit een open, niet-oordelende en liefdevolle benadering. Waarbij het kind centraal staat en we samen op zoek gaan naar inzichten die bijdragen het evenwicht te herstellen.
Elke coachingsessie vindt plaats in een ontspannen en speelse sfeer. We gaan de natuur in, halen een frisse neus en bewegen in de buitenlucht. We werken in mijn praktijk ook met prentenboeken, tekenen, bewegen of doen activiteiten die gericht zijn op (het herkennen van) emoties. Zonder oordeel en met oprechte aandacht.
Een kind draagt zelf vaak onbewust de oplossing voor diens gedrag of gedachten met zich mee. Door het kind alle ruimte te geven en met behulp van uiteenlopende methodieken komt een proces van bewustwording op gang. Het kind leert zien wat het kan en … belangrijker nog: wie het is.

Wat is kindercoaching

Soms is de harmonie in het gezin verstoord, zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare reden voor is. Een kind maakt die verstoring vaak zichtbaar met specifiek gedrag. Bij kindercoaching staat niet zozeer dat gedrag centraal, maar de behoefte die daaraan ten grondslag ligt. Dat wordt het uitgangspunt van onze ontdekkingstocht: we gaan op zoek naar die behoeften.

Situaties die het gezinsleven uit balans kunnen brengen, ontstaan bijvoorbeeld wanneer een kind:
  • (hoog)gevoelig is
  • moeite heeft met het maken en onderhouden van contact
  • autisme, ADHD of ADD heeft
  • gepest wordt of zelf pest
  • een traumatische ervaring heeft meegemaakt
  • faalangst of sociale angsten heeft
  • te maken krijgt met rouw of verlies
  • teruggetrokken is
  • weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld heeft
  • omgaan met emotie en stress lastig vindt

Vide coaching is er voor alle kinderen en hun ouder(s) die het evenwicht willen herstellen. Die zichzelf willen zijn en met meer (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet willen treden. Is jouw kind hoogsensitief? Ook dan ben je bij mij aan het juiste adres: HSP is mijn specialisatie.

Hoe werkt het

Is kindercoaching alleen gericht op (de ontwikkeling van) het kind? Nee, zeker niet! De ouders spelen een belangrijke rol in het coachingtraject. Een aantal sessies zijn een-op-een met het kind. Daarnaast zijn er gesprekken met de ouders. Dat completeert het totaalplaatje, voor alle betrokkenen.

Heb je als ouder een uitlaatklep of ondersteuning nodig? Los van (of tijdens) een coachingtraject kun je een wandelsessie boeken. Tijdens dit moment voor jezelf trekken we de natuur in. In alle vrijheid deel jij je ervaringen, je uitdagingen en je vragen. Waarna je onder begeleiding leert hoe je deze vanuit een ander (vaak verhelderend) perspectief kunt benaderen. Die nieuwverworven inzichten kunnen je helpen in je thuissituatie.

Wat kost het

Telefonisch kennismakingsgesprek gratis & vrijblijvend
Coachtraject Basis (2 maanden)Intakegesprek60-90 minuten
Coachsessie 4x60 minuten
Evaluatiegesprek45 minuten
Telefonisch gesprek 6 weken na het traject
(Nazorg)
15-30 minuten
Totaalprijs €422,50*

* Het tarief is inclusief 21% btw en exclusief eventuele reiskosten à €0,25 per kilometer buiten Nuenen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding. Neem gerust contact met me op, zodat ik deze mogelijkheden met je kan bespreken.

Reistijd, voorbereiding en het gebruik van materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Na het intakegesprek ontvang je een factuur van het gehele traject. Deze dient voor de eerste coachsessie voldaan te zijn.

Behoefte aan extra coachsessies na het basistraject? Losse sessies bedragen €65 inclusief btw (60 minuten).

Tijdens schoolvakanties is Vide Coaching gesloten.