JONGERENCOACHING

Uitdagingen horen bij het leven. Maar dat betekent niet dat je die altijd alleen moet trotseren. Coaching kan je helpen en nieuwe inzichten geven. Waarna je relaxter in je vel zit en leert hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan.

Waarom jongerencoaching

De weg naar volwassenheid is niet altijd even gemakkelijk. Je ontgroeit de kinderfase en je lichaam en geest gaan op vele vlakken een ontwikkeling door. Bovendien kunnen grote gebeurtenissen in je leven zoals een scheiding, overlijden of pesterijen lelijke littekens achterlaten. Maar ook andere, in andermans ogen vaak 'kleinere' ervaringen kunnen voor jou groot en zwaar wegen.

Kortom, je zit soms niet lekker in je vel of je gaat gebukt onder een zware last. Niet alleen jij ervaart die onrust, ook je omgeving. Je slaapt niet lekker, voelt een boosheid in je, bent snel geprikkeld of somber. Je reageert dat af op je omgeving, begrijpt je ouder(s) niet of voelt je onbegrepen. En weet je? Dat zijn allemaal signalen waar je iets mee kunt. Hoe? Daar begeleid ik je graag bij.

Lekker jezelf zijn

Vide coaching ben ik, Laura Nouwens. Getrouwd, moeder en werkzaam geweest binnen het primair en voortgezet onderwijs. Die combinatie van ervaringen komt goed van pas in mijn coachingpraktijk. Een plek waar je veilig bent en in alle vertrouwen mag zijn wie je bent. En een rustgevende plek waar we samen op onderzoek uitgaan.

Bij Vide coaching:
  • Kun jij helemaal jezelf zijn.
  • Mag je vrijuit praten.
  • Krijgen emoties alle ruimte.
  • Vertel je alles in vertrouwen.
  • Krijg je altijd een eerlijk antwoord.
  • Is er alle ruimte voor humor, een lach en een traan.
  • Maak jij op een andere manier kennis met jezelf.
  • Zie je hoe mooi, sterk en talentvol jij bent.
  • Leer je hoe nieuwe inzichten jou op weg helpen in de toekomst.

Wat is jongerencoaching

Feitelijk is coaching een ontdekkingstocht naar jezelf. Je gaat op zoek naar je krachten en kwaliteiten en leert hoe en wanneer je deze kunt inzetten. Is zo'n ontdekkingsreis spannend? Best wel! Maar het is ook een laagdrempelige manier om jezelf op een andere manier te leren kennen.

Is het dan zo dat jij in een stoel of op een bank zit en ik luister? Nee. Zeker niet. Vide jongerencoaching is actie en interactie. We gaan naar buiten of werken binnen met verschillende creatieve werkvormen en oefeningen. Juist die diverse methodieken maken de sessies soms confronterend, maar altijd leerzaam.

Doordat je zelf aan de slag gaat met die uiteenlopende methodieken, merk je dat een bewustwording op gang komt en je andere invalshoeken ontdekt. Die kunnen weer leiden tot nieuwe inzichten: in je gedrag, je gedachten en je behoeften. Je leert hoe jij je verantwoordelijkheid neemt, waar jij in uitblinkt, hoe mooi jij bent.

Je oefent hoe jij jouw krachten en kwaliteiten kunt gebruiken als je in een bepaalde situatie terechtkomt. Leert anderen meer begrijpen en ook hoe zij jou beter begrijpen. En je gaat inzien wie jij daadwerkelijk bent. Het mooie van dit hele proces is dat je het uiteindelijk allemaal zelf hebt gedaan: je hebt er zelf hard voor gewerkt!

Wat kost het

Telefonisch kennismakingsgesprek gratis & vrijblijvend
Coachtraject Basis (2 maanden)Intakegesprek60-90 minuten
Coachsessie 4x60 minuten
Evaluatiegesprek45 minuten
Telefonisch gesprek 6 weken na het traject
(Nazorg)
15-30 minuten
Totaalprijs€422,50

* het tarief is inclusief 21% btw en exclusief eventuele reiskosten à €0,25 per kilometer buiten Nuenen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vergoeding. Neem gerust contact met me op, zodat ik deze mogelijkheden met je kan bespreken.

Reistijd, voorbereiding en het gebruik van materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Na het intakegesprek ontvang je een factuur van het gehele traject. Deze dient voor de eerste coachsessie voldaan te zijn.

Behoefte aan extra coachsessies na het basistraject? Losse sessies bedragen €65 inclusief btw (60 minuten).

Tijdens schoolvakanties is Vide Coaching gesloten.